עקמת הפין אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/12/2018 | 19:49 | מאת: ליטל

הי, הבן שלנו, בן שנה וחמישה חודשים, אובחן עם לידתו עם היפוספדיאס, ומאז נמצאים במעקב. לאחרונה ביקרנו אצל האורולוג, שבדק ואמר שההיפוספדיאס עצמו לא מצריך התערבות, אבל שיש עקמת ומורלית משמעותית שמחייבת ניתוח לתיקון אחרת תשפיע תפקודית בעתיד. הוא ביצע את האבחון באמצעות הפשלת עור הפין אחורה במעמד הבדיקה והראה לנו את העקמת. מאוחר יותר הלכנו לקבל דיעה שניה. הרופא השני, אמר שלא ניתן לאבחן כך עקמת בכלל, אלא רק בעת זיקפה, ושאין שום אינדיקציה מבחינתו לניתוח, ושלח אותנו הביתה לנסות להסתכל בעצמנו בעת זקפה אם אנחנו רואים עקמת. אנחנו מאוד מבולבלים... מה באמת הדרך לאבחן עקמת הפין אצל תינוק?

שלום רב הדרך הטובה כדי לאבחם עקמת היא לראות בעת זקפה ספונטנית שקורית גם בתינוקות בעיקר בבקרים. אבל אדם עם ניסיון יכול לראות גם בעת לחץ על הפין כלפי בסיס הפין. בנוכחות היפוספדיאס סביר שיש עקמת. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים