היפוספדיאס וקורדי עם פתח צר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/12/2018 | 23:22 | מאת: יעל

שלום בני בן 6.5 חודשים עם היפוספדיאס קל, קורדי קל ופתח צר. נולד חצי נימול. בבדיקת אורולוג עוד לא בטוח אם ייאלצו לתקן את השופכה בניתוח. אנא עצתך.. רופא בבי"ח ציבורי לאחר הלידה הציע לבוא שוב לקראת גיל שנה ואילו רופא בבי"ח פרטי המליץ ניתוח עוד חודשיים שלושה. מבחינת גיל והבדל בין בתי חולים האם בציבורי יחייבו אשפוז? מה אחוזי ההצלחה של ניתוחי היפוספדיאס? האם ברית מילה במהלך ניתוחים אלו לא מפריע או מעלה סיכון לבעיות כלשהן? תודה רבה לך

שלום רב הרבה מהתשובות תלויות במצב העקמת. המומלץ תיקון בגיל 9-12 חודשים בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים