אגני כליה מורחבים- תינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/11/2017 | 20:06 | מאת: הדר

שלום רב, אני מפרטת כאן שאת השאלה עם כל הפרטים שנמסרו לי מאחר ורופאת הילדים לא יודעת לספק לי הסבר על המצב והתור לנפרולוג הילדים הוא רחוק מדי בשביל שאמתין להסבר. כך שאודה לך מאוד על עזרתך. הבן שלי נולד עם אגני כליה מורחבים שהתגלו בשבוע 32 בהערכת משקל- הטכנאית אמרה שזה גבולי (8 מ"מ). כיומיים לאחר הלידה בוצע US ובו נכתב: שתי הכליות במבנה שמור, מערכת מאספת מימין- הרחבה של 0.64 ס"מ משמאל: הרחבה של כ-1 ס"מ והרחבה של אורטר לכל אורכו. באולטסאונד של גיל חודש הכליות הודגמו תקינות במימדים ובמנח ב"ה. כליה ימנית- קוטר אורכי 4.5 ס"מ המערכת המאספת גדושה. (כך כתוב). כליה שמאלית- קוטר אורכי 4.8 ס"מ מרקם תקין שכבה קורטיקלית שמורה. אגן הכליה מורחב ב1.9 ס"מ. היום בני בן חודשיים והתור לנפרולוג הוא רק בעוד 3 חודשים (!) השאלות שלי הן: האם המצב דורש פעולה מיידית? האם זה מסכן משהו בכליות? האם ההרחבה היא דו צידית לפי הUS האחרון? מתי צריך לעשות US נוסף? וגם, ביקשו ממני לעשות בדיקת מיפוי כליות אבל זה נראה לי כל כך פולשני לתינוק בן חודשיים מהי המלצתך? סליחה על האריכות אבל באמת שאין לי את מי לשאול, תודה רבה מראש

שלום רב, אכן המצב מחייב התייחסות יותר מהירה מאחר ומדובר בממצאים משני הצדדים. המצב מצד שמאל נשמע יותר משמעותי. יש צורך בברור נוסף מעבר לאולטרסאונד . ראוי לחזור על אולטרסאונד בגיל חודשיים - שלושה ולהיבדק ע"י אורולוג או נפרולוג לילדים בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים