תכיפות מרובה ביותר של שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/09/2017 | 12:45 | מאת: הלל

דר שלום הבן שלי, ילד עם עיכוב התפתחותי ועם אוטיזם. אינו מדבר בכלל. אבל מתקשר ברמה בסיסית בעזרת אייפד ותמונות. נולד עם כליות קטנות ,לאחרונה עבר בדיקת ציסטוגרפיה- רפלוקס פסיבי דרגה 2מימין ודרגה 2-3 משמאל שמתגברת מעט בהתרוקנות . כיס שתן תקין. הרופא אמר שאין מניעה מניסיון גמילה. בהעדר דלקות ולאור התרוקנות מלאה. אנחנו בתהליך כבר ארבעה חודשים. לילד יש כל 20 דקות פיפי( לא יוזם הליכה ואנו שמים טיימר) . לפעמים יש לו כל 15 שעה פיפי. האם זה הגיוני?? איך ניתן לעזור לו ולנו בתהליך הכל כך קשה הזה!!! אנא , תשובתך

שלום רב הכל יכול להיות חלק מהגמילה. איני סבור שנושא הרפלוקס שייך. לא הבנתי אם הוא מטיל שתן כל 15-20 דקות מיוזמתו או שאתם מבקשים אותו. בן כמה הוא? בברכה פרופ' לבנה

14/09/2017 | 22:47 | מאת: הלל

הבן שלי בן 6 והוא לא יוזם שום הליכה לשירותים לבד. אנחנו עובדים עם טיימר כבר 4 חודשים. הוא בגן מיוחד וגם שם עושה את אותו התהליך. יש ימים, שאנחנו מצליחים מאוד יפה לתזמן. ויש ימים שקשה מאוד. רצוי לציין שהוא שותה הרבה במהלך היום. אבל עדין כמויות הפיפי שעושה ביום הן לא נורמליות יש איך לעזור לו לדעתך?

aלום רב הכל יכול להיות חלק מהגמילה. איני סבור שנושא הרפלוקס שייך. לא הבנתי אם הוא מטיל שתן כל 15-20 דקות מיוזמתו או שאתם מבקשים אותו. בן כמה הוא? בברכה פרופ' לבנה

29/11/2017 | 15:11 | מאת: הלל

הילד בן 6 והוא אינו יוזם אף פעם הליכה לשירותים. אנחנו מכוונים טיימר ל20 דקות... הוא יכול לפספס 12 פעמים ביום...

מנהל פורום אורולוגיית ילדים