נולדה אחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/09/2014 | 06:21 | מאת: סיגלית

יש לי ילדה בת שנה ו7 ונולדה לה אחות לפני חודש. בכמה ימים האחרונים היא כמה בבכי ורוצה ידיים אפילו גם בקבוק למרות שהיא לא רעבה.במהלך היום היא דורשת תשומת לב יש לה התפרצויות של בכי וכעס. מה אפשר לעשות? תודה רבה

17/09/2014 | 15:52 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סיגלית, בתך הגדולה, אמנם בכורה מבין ילדייך, אך עדיין תינוקת בעצמה. היא עדיין מתקשה לווסת רגשות עזים כמו כעס, תסכול, קנאה ואפילו שמחה והתלהבות. התקפי זעם ובכי הם חלק מגיל שנתיים, המכונה לפעמים "גיל שנתיים הנורא" או "האיום". ממליצה לך לקרוא קצת ברשת על מאפייני התופעה, ולהבין שמדובר בשלב התפתחותי חשוב. מעבר לכך, נולדה לכם ילדה נוספת, וזה כשלעצמו מטיל מעמסה רגשית נוספת על בתך הבכורה, שכאמור עדיין פעוטה שזקוקה להמון המון תשומת לב ולנוכחות הורית. לכן, אני מציעה לנצל את הזמן שהתינוקת שלכם עדיין קטנה ולא תובענית, ולהעניק את מרב תשומת הלב דווקא לבתכם הגדולה שזקוקה לכם מאד. אם היא התחילה השנה גם גן חדש, יש להביא גם זאת בחשבון, ולהיענות בנדיבות לצרכי הקרבה והנחמה שהיא מבקשת לספק בעזרתכם. היו חזקים. זה בהחלט לא קל. מזל טוב ושנה טובה! ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים