ילדה בת 6 ללא משמעת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/05/2009 | 20:33 | מאת: גל

שלום יש לי בת בת 6 ותינוק בן 11 חודש בתי מאז ומתמיד קיבלה כל מה שרצתה, תמיד התעקשה איתנו, ולא ידעה לקבל את המלה לא. לצערנו דבר זה התגבר במיוחד השנה, ואנו לא יודעים איך לעזור לה לשפר את התנהגותה המביישת אותנו- התחצפויות, השתלטות, אנטי, דווקא וכד' אנו מבקשים עזרה תודה

06/05/2009 | 23:46 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גל, התנהגותה ה"מביישת" של ילדתך הקטנה אינה משקפת רוע זדון או בעיית אופי, אלא מדיניות חינוכית שלא הוכיחה את עצמה. ילד לא יכול ולא יודע לחנך את עצמו, וכאשר הוא מקבל תמיד את כל מה שהוא רוצה ללא הבחנה, אין סיבה שלא יגדל להיות תובעני ושתלטן. אני ממליצה לך מאד לשוב ולקרוא כאן בפורום את התגובות הנוגעות להתמודדות עם חוצפה, פינוק וקושי לשאת תסכול. נכתב כאן לא מעט בנושא. באופן כללי, אוכל לשוב ולהזכיר כי נתינה חסרת גבולות אינה מאפשרת לילדים ללמוד לדחות סיפוק, לווסת רגשות שליליים עוצמתיים כמו כעס, תסכול ועוינות. הורים שנכנעים לילד "מתעקש", מסתכנים בכך שייתפסו כחלשים, חסרי סמכות, וכמי שאי אפשר לסמוך עליהם. במצב כזה, הילד נמצא בסיכון לפתח פחדים וקשיים רגשיים נוספים. אם את מרגישה ספקות אשר ליכולתך לשנות את האווירה בבית, אני ממליצה מאד על פנייה להדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים