התנהגות בחצר הגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/01/2009 | 12:42 | מאת: רותם

שלום ליאת בני בן ה-5 סובל מהפרעת קשב וריכוז, הגננת טוענת שבגן הילד מתנהג יפה,אך איך שיוצאים לחצר הוא יורק ומרביץ וכו'. שאלנו את הילד מדוע והוא אמר שמשעמם לו. אני מניחה שלילדים לא נעים ואולי הם מתרחקים. ניסינו להסביר לו שאם לא ירק וירביץ לילדים יהיה יותר נעים לשחק איתו אך זה לא ממש עזר. יכול להיות שקשה לו לתקשר עם הילדים וזו הדרך שלו? כיצד אפשר לעזור לו ? האם יש חוגים או משחקים שיכולים לתרום לו? תודה

18/01/2009 | 15:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רותם, יש ילדים - במיוחד כאלה הסובלים מהפרעת קשב וריכוז - המתפקדים היטב בסביבה מאורגנת ומו?ב?נ?ית, כאשר ברור להם מה מצופה מהם, ובנוכחותו המתווכת של המבוגר. לעומת זאת, במצבים פחות ברורים, של פעילות חופשית, הם מתקשים לתפקד ביעילות. את מתארת התנהגות אימפולסיבית ותוקפנית, שיכולה להיות קשורה לגורמים שונים, הקשורים או אינם קשורים להפרעת הקשב (או קשורים אליה בעקיפין). יהיו הסיבות אשר יהיו, מול התנהגות מהסוג שאת מתארת חשוב להציב סייגים ברורים, ולאכוף אותם באופן עקבי ובלתי מתפשר (ממש כמו שקורה בתוך הגן). הילד מסביר את התנהגותו כביטוי ל"שיעמום", אך יתכן שהוא מתכוון בכך לתסכול והאכזבה מול דחייה או התרחקות של הילדים האחרים, וצריך - לכן - ללמד אותו להתמודד בדרך אחרת עם תסכול וקונפליקט. הסבר אפשרי אחר יכול להיות קשור לבעיה הנלווית, לעיתים, להפרעת קשב וריכוז, והיא קושי באינטגרציה חושית. יש ילדים המגיבים בעצבנות או בזעם לכל מגע או גירוי תחושתי בגלל רגישות יתר. אפשר בהחלט לטפל בזה (לאחר אבחון) בעזרת מרפאה בעיסוק. מאחר ואת מציינת שהילד שלך כבר קיבל אבחנה, יש טעם לקרוא שוב את דו"ח האבחון, להתמקד בהמלצות המאבחנת, ולסייע בהתאם לקשיים. לפעמים הדרכת הורים ממוקדת יכולה לסייע במחשבה על אופי ההתערבות, ועל הכוונת ההורים והצוות החינוכי של הגן. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים