ביטויי אלימות כלפי ילדים בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/06/2011 | 10:34 | מאת: סבתא רחל דואגת

נכדי בן 5.5 הוא ילד חמוד ומפותח מאד. בתקופה האחרונה, מספר חודשים, הוא נוהג באלימות כלפי ילדים בגן, אתמול אפילו נשך ילד בגן.כל השיחות שקיימנו איתו לא שיפרו את המצב. איך נוהגים?

17/06/2011 | 01:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רחל, מול התנהגות אלימה, בעיקר כשמדובר בילדים צעירים, אין טעם רב בשיחות, אלא בפעולות נחושות ועקביות, כדי שהילד יקשר בקלות בין מעשיו לבין התוצאות שהם גוררים. חשוב לייצר סנקציות המותאמות לנסיבות, באמצעותן יילמד הילד שבכל פעם שיפגע בילד אחר או ברכוש, יהיו לכך השלכות שליליות מיידיות עליו. במקביל, ממליצה מאד על הדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים כדי לסייע להם לחדד את כללי ההתנהגות בבית, ולבסס יכולת להפעיל סמכות הורית יעילה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים