התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/04/2011 | 11:41 | מאת: שירה

שלום רב בני בן ה12, ילד מקסים, חכם, חביב במיוחד על חבריו ותלמיד טוב. בשנה האחרונה הוא מושפע מילד בכתה, המשפיע עליו בהתנהגות ובלימודים, בני מחקה אותו וזה גורם לו לירידה בלימודים ובהתנהגות בכתה כולל התחצפות למורה. בני תמיד היה תלמיד מצטיין ואהוד על המורות. הילד שמשפיע עליו הוא חברו הטוב, וכמה שאני מנסה להרחיק אותו ממנו או להסביר לו שהחברות לא טובה לו ומשפיע עליו לרעה. אני לא יודעת אם ההתנהגות שלו נקראת התפרצות זעם לכן רציתי להתייעץ איתך מה לעשות.התנהגות שלו בזמן כעס לדוגמא: חוסר סבלנות, עונה בהתחצפות, הרמת קול, או לדוגמא שאם מתחילים איתו במכה אפילו קטנה ע"י חבר או חברה מהכתה הוא מסתער במכות וקשה לו לשלוט בעצמו באותו רגע ואחרי 10 דקות הוא ירגע. קשה לו לווסת התפרצות כלומר להחזיק את עצמו מבלי להשיב מכה

30/04/2011 | 12:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירה, ההתנהגות שאת מתארת נשמעת קשורה לקושי בוויסות רגשות, ובדר"כ לא מדובר בהשפעה זמנית או חיקוי של אדם אחר, אלא בקושי טמפרמנטלי מולד, שחשוב לתת לו מענה מגיל צעיר. ילד (או מתבגר) שמתקשה לשלוט בזעם שלו ופועל באלימות, חייב ללמוד (לפני הכל) לזהות את רגשותיו, ללמוד לקרוא בזמן רמזים לעלייה ברמת העוררות שלו, ולתרגל מצבים בעייתיים כדי להרחיב את רפרטואר התגובות שלו, כדי להפחית את הסיכוי לפעול בדרך הרסנית או אלימה. להורים יש תפקיד חשוב בתהליך הזה, שראשיתו בהצבת גבולות נאותה בבית, וחשיפתו של הילד למצבי תסכול ואכזבה. במצב העניינים כרגע, אני בספק אם תצליחו לעשות זאת ללא הכוונה של איש מקצוע. לדעתי, מה שנכון כרגע, זה טיפול רגשי לילד שלכם, שילווה בהדרכת הורים. את, כמובן, מוזמנת לדפדף לאחור בפורום שלנו, ולקרוא עוד על דרכים להציב גבולות בבית באופן יעיל. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים