ילדה בת 9.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/04/2011 | 21:24 | מאת: תמי

ילדה שלי בת 9.5 שנים,לומדת בכיתה ג',יש לה בעיות קשות בהתנהגות בבית היא מתחצפת,לא שומעת מה שמבקשים ממנה,מתנהגת באלימות יכולה לדחוף,מתפרצת בהסטריות,לא רוצה לעשות שיעורי בית כאשר מדברים איתה ב"טוב"לא מבינה,ב"רע" לא מבינה,לא עזר גם כאשר סוגרים מחשב,טלויהיא לא מביזיה,לוקחים ממנה טלפון.אני פשוט לא יודעת מה לעשות,אני פשוט מרגישה חוסר עונים.

04/04/2011 | 00:43 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום תמי, מצב כמו שאת מתארת יכול להיות תוצאה של כשל בסמכות ההורית - הורים שמתקשים לנהל את המשפחה ולהציב גבולות בדרך נאותה. לעיתים, הורים מרבים להעניש את הילד, ובטעות חושבים שבזה הם "מציבים גבול". זה לא כך. להפך. כאשר אנחנו נגררים לענישה מרובה, זה בדר"כ סימן לחוסר אונים וחוסר סמכות של ההורים, מה שמוביל לתחושות ייאוש ותסכול רב גם אצל הילדים. אני מזמינה אותך לדפדף בפורום שלנו, ולקרוא את שפע העצות שניתנו כאן בעבר סביב בעיות של פינוק יתר וחוסר גבולות. במקביל, אני ממליצה מאד על הדרכת הורים קצרה, או אצל פסיכולוג ילדים קליני, או בבי"ס להורים (הרצאות קבוצתיות) בניתנות היום למשל במכון אדלר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים