כיצד מטפלים בבעיות רגשיות של ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/03/2011 | 12:31 | מאת: rachel

שלום רב, אנו חשים קושי רב בהתמודדות עם ילדינו בן 3.5. הוא אח תאום, התפתחות תקינה.מאז היוולדו התמודדות עימו היתה לא קלה-קושי במעברים, קשיי הסתגלות, התפרצויות זעם. כיום אנו מרגישים שהקושי הלך וגבר, אנו מתמודדים עם התנגדויות רבות של הילד.(יש לנו שגרה קבועה בבית). הילד מתפרץ הן בבית, הן בגן. הגננת נתנה הפניה למכון להתפתחות הילד. קבעו לנו תור בעוד חצי שנה(להערכתינו זה המון זמן, והחלטנו שאיננו מעוניינים להמתין כל כך הרבה זמן ולפנות באופן פרטי). השאלה היא מהו הטיפול המומלץ לבעיות רגשיות בגיל הרך? כיום בשוק קיים מגוון קורסים להדרכת ההורים וחוגים לילדים, אך לא כל דבר מתאים ... אשמח להמלצה

22/03/2011 | 18:52 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רחל, הפנייה למכון להתפתחות הילד מיועדת לאיתור בעיות ועיכובים התפתחותיים בתחומים העיקריים (כמו מוטוריקה, תחושה/תפיסה או דיבור) היכולים להשפיע גם על ההתפתחות הרגשית והחברתית של הילד. ההמלצה על דרכי ההתערבות המתאימות מגיעה רק לאחר האבחון. הדרכת הורים לא יכולה להחליף הערכה אבחנתית הנעשית ע"י הצוות הרב-מקצועי של המכון, אך היא יכולה לעזור לכם לבסס שגרה מכילה ומותאמת יותר עד אז. כרגע, הייתי ממליצה על שתיים שלוש פגישות אצל פסיכולוג ילדים קליני, לצורך הכוונה והערכת ביניים, ובמידת הצורך גם לצורך הנחיית הורים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים