מיואשת מהילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/02/2011 | 15:25 | מאת: ריקי

בני בן 6 חכם מאוד ונבון. הבעיה היא שברגע שמשהו מכעיס אותו הוא לא מסוגל לצאת מהכעס וזה מכניס אותו למעין "לופ" של תסכול, צרחות, בעיטות עד כדי כך ששוב התקשרו מהגן לבקש שאעזור להם להרגיע אותו והפעם הוא אפילו לא היה מוכן לדבר איתי. מה שכואב הוא, שהילד כל כך מודע למצב ואומר שהוא לא יודע להירגע, אבל הוא עוד מעט עולה לכיתה א' ושם ההתנהגות הזו של צרחות ובעיטות לא תתקבל. פנינו לריפוי בעיסוק, לרכיבה טיפולית אנחנו ברשימת המתנה לרכיבה טיפולית ואין לי מושג לאן עוד לפנות או למי. לפעמים, עד כמה שכואב , אני חושבת שלבן שלי יש איזו בעיה נפשית. מה עושים? לאן פונים ? אני ממש על סף יאוש

07/02/2011 | 17:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ריקי, אין סיבה לייאוש, אלא לפעולה נחושה ומכוונת מטרה. לבן שלך יש ככל הנראה בעיה רגשית (קושי לווסת רגשות עוצמתיים ולהתמודד עם מצבי תסכול), והכתובת במקרה כזה היא פסיכולוג ילדים קליני. תוכלי לבקש מהמרפאה בעיסוק המלצה על פסיכולוג ילדים טוב באזורכם, שיוכל להעריך מהו הטיפול הרלוונטי לקשיים, ובמידת הצורך להיות גורם מתאם בין כל אנשי המקצוע. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים