מאחרת לשיעורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/02/2011 | 17:19 | מאת: צליל

יש לי בעיה מאוד קשה שאני מנסה להתמודד איתה מהגן. אני היום בכיתה ט, ומאז שאני זוכרת את עצמי אני מאחרת כל בוקר לשיעור הראשון. האיחור הוא עד השעה 9 בבוקר. ומעכשיו כל מי שמאחר 3 פעמים כל בוקר מקבל עונש לשהות בסיפרייה ולהגיש עבודות. יש לי קושי אמיתי להתעורר בבוקר- ניסיתי שעון מעורר וזה לא עוזר אני מנתקת אותו וחוזרת לישון. אמא שלי ואחיי מעירים אותי בבוקר ואני ממש לא מצליחה לקום וחוזרת לישון. מה לעשות? חשוב לי לומר כי כבר כל לילה אני נתקפת עצבות ובאסה בשל ההשכמה בבוקר והאיחור בעקבותיו. אני רוצה לציין שאני הבת הצעירה מבין 4 אחים - שניים מהם נשואים והאחרים חיים איתנו בבית בני 23 ו 25. כשאני צריכה להתארגן בבוקר ולכל יציאה אחרת לוקח לי שעה שלמה כדי להיות מוכנה -מקלחת, איפור, קרם, תסרוקת. בבית הספר טוב לי מאוד אני מאוד אוהבת את החברה' ולא רע לי בכלל. מה לעשות? בלימודים אני טובה מאוד ואין לי בעיה .

03/02/2011 | 15:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום צליל (רציתי לכתוב "שלום אחותי" מרוב הזדהות...) יש אנשים שעבורם השכמה מוקדמת היא סיוט, בעוד אחרים הם "חיות שחר", מקבלים את הזריחה בחדווה לא מובנת. מסתבר, שעם כל הקושי, נכנס לכאן גם מרכיב מוטיבציוני: בדר"כ, לטיול השנתי אנחנו מצליחים להגיע בזמן, ובאופן דומה, טירונים בצבא מצליחים גם הם לעמוד למסדר הבוקר בזמן, אחרי שסיימו לקלל... לכן, במידת האפשר, תוכלי לגייס נכונות ומוטיבציה להתאים את סדר היום שלך (שעות הפעילות בערב) לשעת ההשכמה, ואם זה לא עוזר, אפשר לשקול טיפול במלטונין, שמסייע להפוך את ינשופי הלילה לחיות-יום. אפשרות נוספת היא לנסות להגיע להסכם עם ביה"ס על הקלות (ממש כמו במקרים של לקויי למידה. לבי איתך ליאת

03/02/2011 | 17:03 | מאת: גור

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים