חרדות מהקאה בת 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/01/2011 | 21:32 | מאת: אבי

שלום רב בכל פעם שמקיאים ליד בתי בת ה6 היא מתחילה לצרוח ולבכות עד שמחבקים אותה חזק חזק ומרגיעים אותה . כמו כן היא פוחדת מדברים נוספים פוחדת ללכת לביה"ס , לחוג וכו ילדה חרדתית . האם צריך ללכת לפסיכולוג ? מה בדיוק עושים בטיפול והאם ניתן לרפא אותה ? ואם כן האם מותר לכם להמליץ על מישהו טוב מאיזור דרום ?

25/01/2011 | 01:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אבי, הטיפול בהפרעות חרדה בילדים בהחלט יכול לעזור. מדובר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, עם או בלי טיפול תרופתי (בהתאם לשיקול דעתו של המטפל). בטיפול מכוונים למערך המחשבות ה'אוטומטיות' הנלוות למצב המאיים (החלק הקוגניטיבי), ובמקביל, יוצרים מערך היררכי של משימות מפחידות, מהקל אל הכבד, ומתאמנים בהפחתת הפחד ויציאה ממעגלי הימנעות. לא מדובר ב'מחלה', ולכן קשה לדבר במונחים של 'ריפוי'. מדובר בדר"כ בהפרעה הפוגעת באיכות החיים, ולכן הטיפול מכוון לשיפור רמת התפקוד והשבת תחושת הרווחה הנפשית של הילד הסובל. אין אנו נוהגים להמליץ על מטפלים מעל גבי הפורום, ולכן אני מציעה לך להיכנס לאתר המטפלים הקוגניטיביים-התנהגותיים הישראלי, ולבדוק ברשימת המטפלים שם, מי עובד עם ילדים באזור שלכם. הנה האתר - http://www.itacbt.co.il/ בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים