מתן ETUMIN לילד עם הפרעות התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/01/2011 | 14:33 | מאת: פופי

בני בן 10. הוא תלמיד טוב מאד, חברותי ואחראי. אך כשמגיע למצבים של כעס או תסכול, גם כתוצאה מדברים חסרי חשיבות, הוא "ננעל" בכעס ויכול להגיב באימפולסיביות ולהתפרע ללא מעצורים. במצבים אלה הוא יכול להתחצף למורים, לסרב למלא הוראות, לברוח, וכו'. כשנרגע ומדברים איתו הוא טוען שלא מצליח להשתלט על הכעס, וכו'. הוא מאד משתדל, ניסינו לעבוד עם חיזוקים וכו' אך עם הצלחה מוגבלת (הוא מצליח מספר ימים ושוב מועד...). מטופל אצל פסיכולוג קליני שהפנה אותנו לפסיכיאטר כדי לבדוק טיפול תרופתי. (אין משהו פטולוגי). הפסיכיאטר ממליץ על מתן ETUMIN 10 מ"ג ליום כדי "לעזור" לו. מצד שני שמענו על תופעות לוואי לא פשוטות לתרופה הזו. האם יש כיוונים אחרים לא תרופתיים שכדאי לברר? האם שווה לקחת את הסיכון של מתן תרופה לילד כה צעיר?

13/01/2011 | 00:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום פופי, לכל תרופה יש תופעות לוואי אפשריות, ולפיכך כמעט כל טיפול תרופתי (גם ברפואת הגוף) אינו אלא סיכון מחושב של עלות מול תועלת. מניסיוני, תרופות אנטי-פסיכוטיות במינונים נמוכים (למרות הרתיעה הראשונית שהן מעוררות אצל ההורים) מביאות להקלה דרמתית אצל ילדים עם בעיות התנהגות. לגבי השלכותיה של התרופה הזו - יתרונותיה מול סכנותיה, אני מציעה לדון עם הרופא הפסיכיאטר שרשם אותה. כיוונים לא תרופתיים קיימים תמיד (פסיכותרפיה לסוגיה) אך השילוב של השניים יכול להיות טוב מכל אחד מהם לחוד. כדאי לזכור שגם למצב מתמשך של בעיות בתפקוד הלימודי והחברתי יש מחיר כבד, וזה שיקול משמעותי במאזן העלות-תועלת. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים