ילדה בת 6 כועסת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/12/2010 | 15:00 | מאת: אור-לי

בתי בת השש בכתה א. תלמידה מצטיינת ואהובה. יש לה אחות בת 3. אנחנו משפחה חד הורית. בשבועיים האחרונים היא כועסת מאוד. בכעס מתבטא בתנועות אגרסיביות ובכי ולסרוגין דיבור בצעקות, בקול רם מאוד וכן דיבור אגוצנטרי צועק עד צורח (בעיקר כשהיא לבד בחדר או בחדר השרותים).האם זו תופעה נורמטיבית? מה כדאי לעשות? תודה

15/12/2010 | 18:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור-לי, כעס הוא בהחלט חלק מרפרטואר הרגשות הנורמליים, וככזה יש לו מקום בחיינו בכל גיל. ביטוייו של הכעס משתנים לאורך החיים, החל מביטויים גולמיים ודחפיים מאד בגיל הרך, ועד לביטויים המעודנים והמאופקים יותר (יש לקוות) של המבוגר. לעיתים, הורים מתקשים לשאת התננהגויות וביטויים של כעס אצל ילדיהם. אצל חלק מההורים זה מעורר תחושות בהלה או אשמה על כך שלא הצליחו לחסוך מהילדים רגשות שליליים ועוצמתיים כאלה. חלק מההורים מתקשים להכיל את הכעסים שלהם עצמם, ולכן נוטים להתכחש לקיומם, גם אצל ילדיהם. אני מציעה לנסות לא להיבהל מביטויי הכעס, ולאפשר לבתך לפרוק אותו בדרכה. עמדה קשובה ומתקפת יכולה למתן בסופו של דבר את העוצמות, ולגרום לילדה להרגיש מובנת ומוכלת. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים