ילד בן 6 עם סף תסכול נמוך ו"פרפקציוניזם"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/12/2010 | 21:24 | מאת: שירלי

שלום, אני מעוניינת להתייעץ על בעיה שמלווה אותנו מזה כמה שנים עם בננו הבכור בן ה-6 וחצי (יש לנו בן נוסף בן 3 וחצי). הבן שלנו החל כיתה א' השנה, ומאז ומעולם היה רגיש, ובעל סף תסכול נמוך יחסית במקביל לצורך להצליח בכל דבר/להיות ראשון... למשל, כמישהו מבני המשפחה משחק איתו משחק תחרותי, והוא לא מנצח- הוא מתפרץ בבכי ו"שובר את הכלים". (כמובן שמראש אנחנו מפסידים "בכוונה" כי אנחנו יודעים מה יקרה אם ננצח...) אותו דבר לגבי חוג כדורסל- אם הוא לא מצליח משימה כלשהי שהמאמן נותן (למשל, לא מצליח לקלוע לסל כשיש תחרות בינו ובין ילד נוסף)- הוא יכול לפרוץ בבכי. (אגב לגבי החוג אנחנו מתלבטים אם להפסיק לשלוח אותו פשוט כי "לא חייבים חוג בגיל 6", או להמשיך כדי שילמד להתמודד בדרך מובנית וחיובית יחסית כי המאמן נפלא). אמרנו לו ש"לפעמים מנצחים ולפעמים מפסידים", ואנחנו מנסים לשדר לו שאנחנו מבינים את ההרגשה שלו וכו' (כמו שאומרים "בספרים"...)- אבל זה לא עוזר, והתגובה חוזרת שוב ושוב. זה נראה שהוא פשוט לא שולט בתגובה שלו.היום שאלתי אותו למה הוא בכה כשניצחתי, אז הוא אמר ש"כששמחתי על הניצחון- הוא נעלב, הוא הרגיש כאילו צעקתי עליו", וגם שאם הוא הפסיד לי פעם אחת- זה אומר שהוא לא טוב בזה (במשחק)... רציתי לשאול אתכם אם זה קשור לגיל או לבגרות, וזה יעבור...? או שצריך ללכת איתו לטיפול? ומה אפשר לעשות בינתיים כשנתקלים בתגובות הללו בבית?

15/12/2010 | 02:05 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירלי, שולחת לך, כדי לא לחזור על עצמי, תשובה מפורטת שכבר נתתי כאן בעבר. אנא קראי, ואם יהיו שאלות נוספות, ראי עצמך מוזמנת להמשיך ולשאול. הנה - http://www.doctors.co.il/forum-3284/message-4420#message-4420 בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים