ילד בן 4 שמרביץ בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/11/2010 | 08:20 | מאת: שרון

בוקר טוב, יש לי ילד בן 4 יש לו גם אח בן 6...) שהוא פשוט מרביץ בגן ללא סיבה, בתחילת השנה הוא היה מקסים ובשבועיים האחרונים כל יום אני מגיעה לגן ואני שומעת על אלימות שהוא מפנה כלפי ילדים וכלפי משחקים. מה עושים? אני רוצה לציין רק שאין לו בעיה התפתחותית שהיא והכל תקין, אבל אני מפחדת שהו יגרום לנזק בלתי הפיך לאחד הילדים בגן (הוא נותן בוקסים בבטן ומעיף צעצועים לאוויר) אודה למציאת פיתרון והמשך טיפול על מנת למגר זאת כמה שיותר מהר אמא מודאגת

01/11/2010 | 15:15 | מאת: שירלי קליין

שרון שלום, איןילד שמרביץ סתם. אם עד כה הוא התנהג טוב, ורק בשבועיים האחרונים יש שינוי בהתנהגות, צריך לבדוק מה מפריע לו, ומה גורם לו להתפרץ בצורה כזו חריפה. שוחחי עם הילד, ונסי לברר מה מפריע לו, והאם יש משהו שמציק לו. חשבו ביחד על דרכים שבעזרתן ניתן להתמודד עם כעסים ועם תסכולים - תני לו דוגמאות מחיי היומיום שלך. הסבירי לו על פגיעה גופנית בזולת - כשנותנים אגרוף בבטן זה כואב ולא נעים. בנוסף, בדקי האם היה שינוי כלשהו בבית או בגן. שוחחי עם הגננת, ובקשי את עזרתה. כמו-כן, תאמרי לו כל בוקר, שאת אוהבת אותו, ושאת סומכת עליו שיבקש עזרה מהגננת כשמשהו או כשמישהו מפריע לו. מאוד חשוב לעודד אותו על כל התקדמות, ומעשה טוב, ולשקף את רגשותייך - "מאוד שמחתי לשמוע מהגננת שהתאפקת היום גם כשכעסת.." בקשי מהגננת לחזק אותו ולעודד אותו במהלך שעות הגן. בהצלחה שירלי

03/11/2010 | 23:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרון, לצערי, לבעיות אלימות קשות אין פיתרונות קסם מרחוק. בדר"כ תוקפנות בוטה מהסוג שאת מתארת משקפת קשיים בוויסות ובעיכוב דחפים (מה שלא מאד חריג בגיל ארבע). הטיפול בבעיות מסוג זה מתחלק לשניים: כיוון אחד הוא הטיפול באירוע הנקודתי, כלומר, נקיטה של סנקציות ברורות ומיידיות כל אימת שהילד מתנהג באלימות כלפי בני אדם או רכוש. הכיוון השני מכוון לשיפור מיומנויות הוויסות והשליטה העצמית של הילד, זאת דרך יצירת סביבה מובנית, בה כללי המותר והאסור ברורים מאד, ונאכפים בעקביות. אני ממליצה מאד על הדרכת הורים, שתסייע לכם להגדיר עבורו את הכללים בבית, ולאמן אותו בהתמודדות עם תסכולים ללא אלימות. פנו לפסיכולוג ילדים קליני (או לפסיכולוגית הגן) לצורך הכוונה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים