זקוקה לעצה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/09/2010 | 21:33 | מאת: גליה

שלום יש לי תאומים בני שנה ועשרה חודשים בן ובת עד היום הם היו איתי בבית בספטמבר הנוכחי הם נכנסו פעם ראשונה לגן- אותו גן מאז הם הפסיקו לאכול ומבקשים רק דייסה הדבר היחיד שהם מוכנים לאכול נכון להיום זה פרוסת לחם ופרי אחד והמון דייסה גם בגן וגם בבית במשך כל היום האם זה פשוט סוג של רגרסיה בשל ההתמודדות הנפשית או משהו אחר? וכמובן בוכים ונצמדים אלי יותר אחה"צ הגן הוא עד 13:00 האם יש לי סיבה לדאוג וכיצד אשלים להם את החסרים התזונתיים בקיצור מה לעשות ותודה רבה

17/09/2010 | 00:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גליה, למרות שאין לי כל השכלה תזונאית, להערכתי השינוי הפתאומי בהרגלי האכילה, שככל הנראה קשור להתמודדות הטרייה עם הכניסה לגן, לא יחולל נזקים גדולים לילדייך. ילדים, ממש כמו מבוגרים, עלולים להפגין חוסר תיאבון (או עודף) בתגובה למצבי דחק. כיום קימות דייסות בריאות מועשרות בויטמינים, שיכולות לספק מענה לא רע לימים המבולגנים של ראשית השנה. אני מאמינה שכאשר תתבסס שגרה, יחזרו ההרגלים הישנים. המשיכי להציע להם תפריט מגוון, ובמידת הצורך - אם התופעה לא תחלוף לאחר תקופת הסתגלות סבירה - התייעצי עם רופא הילדים שלכם. בריאות, וגמר חתימה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים