ילד חולה באפילפסיה בן- 3 מסרב לקחת תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/08/2010 | 14:10 | מאת: חגית

הצילו .......... הילד המקסים שלנו מגיל שנתיים פירכס לסירוגין , עברנו אינספור בדיקות והכל יצא תקין , בדיקות ה-E.E.G היו מאוד מינוריות תודה לאל ולא מוכיחות באופן מוחץ שזוהי אפילפסיה אבל , הרופאים טוענים שכך זה נקרא וההתמודדות היא לקיחת דפלפט -סירופ נוזלי פעמיים ביום במזרק . ניסינו המון טריקים , במשקה ממותק , מתנות והפתעות אך הילד בוכה,מתוסכל ומגלה אלימות כשמתקרבים אליו עם התרופה .הטווח ללקיחת התרופה נראה אינסופי ומדובר על עוד כשנה עד שהכל יעבור והילד יבריא ,מה כדאי לעשות בינתיים ?

16/08/2010 | 00:05 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חגית, לא פשוט לגייס ילד כה צעיר לטיפול תרופתי, אך גם אין כ"כ ברירה. לדעתי, ככל שהילד ירגיש שיש לו יותר שליטה על המתרחש, כך יגבר הסיכוי לשיתוף פעולה. נסו לבדוק אפשרות של מעבר לכדורים. לפעמים, יש ילדים שמוכנים לנסות לבלוע כדור יותר מאשר לבלוע סירופ "מגעיל". גם ההכרה במאמץ ובסבל שלו, יכולים לעזור. הייתי הולכת על גישה של - "אנחנו יודעים כמה זה קשה לבלוע פעמיים ביום את הדפלפט. אתה צודק לגמרי. זה קשה, מגעיל, ומעצבן נורא. בוא נחשוב מה יכול לעזור לך. רוצה שננסה לבלוע את זה בכדורים, ואז תוכל לבחור מה יותר קל?". אם כלום לא עוזר, והוא ממשיך להתנגד, תוכלו להציע לו לבחור אם לעשות את זה "בנעימים או בכוח". לפעמים גם הבחירה הזו נותנת סוג של תחושת שליטה. נסו לארגן משחק ללימוד בליעת כדורים: תחרות מי יכול לבלוע שקדי מרק (או סוכריות טיק-טק) בעזרת קולה. התחילו מאחד, עלו לשניים-שלושה ואפילו יותר. אצל המצטיינים, הכדור נראה אחרי כן כמו משחק ילדים... בהצלחה והרבה בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים