לגבי ביתי בת 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/07/2010 | 20:05 | מאת: אורית

שלום רב, ביתי בת 6 ולפני כשבועיים התחילה להתנהג באופן הבא: 1.מדווחת לי על כל פרט קטן וחסר משמעות ונראה כי אינה יכולה לשלוט בכך וחייבת לספר לי,לדוגמא מספרת לי שעשתה פיפי עם דלת םתוחה ומיד משנה נושא באותו המשפט על מנת שלא אגיב 2.טוענת שהיא מקללת בלב ואינה יכולה לשלוט בזה. דיברתי איתה על כך שאיננו מקללים, אז היא עושה זאת בלב, מוודאת איתי שזה בסדר ומבטאת חוסר אונים בכך שאינה יכולה לעצור את זה. אני חשה כי זה ממש אובססיבי ואני ממש חוששת. אני , מצידי, אומרת לה שתעשה זאת בלב, שתחשוב אם הפרט שרוצה לספר לי חשוב וצריך לדווח עליו. מה עלי לעשות? אני חשדת באיזשהו קושי כפייתי. נא עצתך. אני מאוד חוששת. תודה!

30/07/2010 | 01:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורית, כמו כל התנהגות כפייתית, נראה שגם ההתנהגות של בתך קשורה לסוגיות של שליטה וחרדה מאובדן שליטה. בולט המתח בין הדחף, לבין האיסור (או החוויה שלה כאיסור) מול ההמלצה שלך "לעשות את הדברים בלב". אני ממליצה לנסות ולאפשר לילדה כה קטנה התנהלות יותר 'זורמת' ומשוחררת (גם אם תברח לה קללה פה ושם), ואווירה פחות מהודקת. זכרי שהתנהגות כפייתית אינה אלא דרך להפיג חרדה, ולהשיג אשליה של שליטה בתוך חוויה של עולם לא צפוי ומאיים. אם ידועים לך גורמי דחק בחייה של הילדה, פעלי להפחתתם. אם אינך מזהה מוקד מצוקה ברור, תוכלי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג קליני של ילדים, לקבל הכוונה ולהרגע. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים