להישאר לבד אצל חברה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/05/2010 | 10:19 | מאת: שרית

שלום רב. בתי בת חמש, ילדה חברותית, אהובה ותקשורתית אך מגלה קושי להישאר לבד אצל חברותיה. מעדיפה כי החברים יגיעו אליה. כאשר אנו הולכות לחברה היא מבקשת שאשאר איתה ואם אין באפשרותי לעשות זאת, היא בוחרת לעזוב יחד איתי. כיצד ניתן לעזור לה בענין זה? שרית

19/05/2010 | 16:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרית, יש ילדים שמעדיפים להישאר במגרש הביתי שלהם, ובגיל חמש עוד לא הייתי מתייחסת לכך כאל בעיה. כאשר היא מארחת, השתדלי להישאר ככל האפשר מחוץ לתמונה, כדי לאפשר לה מכסימום עצמאות עם חברותיה. אל תפצירי בה ללכת לחברות אם אינך יכולה או רוצה להישאר שם. זה משהו שאפשר לדון בו מראש. רצוי לא להיכנס למלכודת של הפצרות או פיתוי בפרסים ותגמולים. מעבר לזה, מעניין לנסות ולהבין את מקור ההתנגדות. אם את חושדת שמדובר בצורך לנהל את העניינים וקושי להתחלק, לוותר או לשאת תסכול, פעלי לכינון גבולות בבית ולאכיפתם ביעילות. אם מדובר בחרדה ודפוס הימנעות, שווה לחשוב על חשיפה הדרגתית למצב המאיים, ועל כך שווה להתייעץ בנפרד. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים