אחותי בת 13

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2010 | 14:16 | מאת: אבי

שלום אחותי הקטנה בת 13 אנחנו במשפחה 3 בנים ובת היא הכי קטנה ואני הבכור. הובא לידיעתי בזמן האחרון שאחותי שנמצאת בכיתה ח רבה עם חברותייה לכיתה ולא מסתדרת איתם דבר שגורם לה מצב רוחירוד והמנעות מפעיליות חברתיות,הסיבות לריבים הללו רבות ומגוונות איני חושב שיש סיבה ספציפית,איני יודע איך לעזור לה והאם אני יכל לעזור באמת? יש לציין שיש במשפחתינו עבר של חרדות ודיכאון,אני לא יודע אם זה קשור אבל אשמח את דעתך בנושא....

29/04/2010 | 23:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אבי, תמיכה ועידוד של אח גדול יכולים להיות מתנה גדולה עבור כל ילד, במיוחד בימים קשים של בדידות וכאב. ילדות בגילה יכולות להסתבך במריבות-בנות, אך צריך לוודא שהמריבות אכן "שגרתיות" ואינן יוצרות נתק ובדידות חברתית. נדמה לי שכדאי ליצור הזדמנות לשיח גלוי ביניכם, בו תוכל לברר מה בדיוק קורה לה בקבוצת הבנות. חשוב לבדוק האם יש לה לפחות חברה טובה אחת (או שתיים) שהקשר איתה יציב, ושיש לה 'מקום בטוח' לפחות בחוויה שלה. נסה לשאול על מה המריבה, ולראות האם יש משהו עקבי בהתנהגותה שמסבך אותה בצרות. אם יש משהו כזה, חשוב לנסות להבין את המקור (סף תסכול נמוך? רמת תוקפנות גבוהה? קנאה? מאבקי כוח? תחושת נחיתות? נטייה להיעלב?) ולחשוב יחד על דרכים אפשריות לטיפול בזה. מילה טובה אף פעם לא מזיקה, בעיקר כשהיא מגיעה מאח גדול ונערץ. נסה לשדר לה שאתה זמין, שאתה בעדה, ומוכן לעזור בעצה טובה ובהקשבה. אני מקווה שהחרדה והדיכאון במשפחתכם לא יתפשטו מעבר למה שכבר נתון, ושתצליחו למצוא שמחה ואיכות חיים למרות הכל. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים