ביאליק 28

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/01/2010 | 14:25 | מאת: טלי

יש לי תאומות בנות 9 אחת מהן מאד תלויה באחותה התאומה . קשה לה להתארגן כשמזרזים אותה אז היא מתחילה לצעוק ולקלל היא יכולה לזרוק את עצמה על הצרפה ולהשליך חפצים. בלימודים היא חלשה לא מרוכזת איך אני יכולה לעזור לה על מנת שיהיה לה נעים יותר

26/01/2010 | 15:14 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, לדעתי יש לשקול אבחון פסיכו-דידקטי לאיתור בעיות קשב ולקויות למידה ספציפיות. השילוב של קשיי לימודים + קשיי התארגנות + קושי בוויסות רגשי בהחלט מצדיק אבחון. בעיני, זה קריטי וחשוב הרבה מעבר לציפייה "שיהיה לה יותר נעים". קשיים כאלה יכולים לערער מאד את הביטחון והדימוי העצמי, וליצור בעיות הסתגלות עתידיות. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים