משבר כיתה א'- לילד בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/10/2019 | 21:45 | מאת: דנה

ילד בן 6, התחיל כיתה א, וכנראה יש לו משבר הסתגלות, מה שמטריד שהוא אומר שרוצה למות, לקפוץ מהחלון, ולא לחיות, כדי לא להיות בבהס. הילד נבון, משתמש במניפולציות, אין לו סמנני דכאון, משחק עם חברים ועם אחיו, עוסק בספורט, אופנים, כדורסל וכו. מה שמטריד את ההורים אלו האמירות. מה לעשות?

הי דנה, אני הייתי יוצרת קשר עם המחנכת ומנסה ביחד לבחון כיצד ניתן להקל עליו את ההסתגלות ובנוסף מנסה להבין כיצד נוהג בכיתה, בהפסקות. אולי אפשר לתת לו תפקידים כיתתיים כדי להגביר את תחושת המעורבות החברתית והמסוגלות האישית. כמובן שכדאי להגביר את המעורבות ההורית ולנסות להבין במה מתקשה בבית הספר ובאופן כללי להיות קרובים ותומכים יותר כפי שנדרש בתקופות מעבר ובקשיי הסתגלות. מעבר לכך אם אתם מתרשמים שרמת החרדה באמת גבוהה ומתבטאת לא רק באותן אמירות אותם אינכם לוקחים כ"כ ברצינות אלא גם בסימפטומים פיזיים כמו כאבי ראש, בטן, סחרחורות וכיוב', גשו לייעוץ מקצועי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים