גרימת דימום מהאף בכוונה אצל מתבגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/07/2019 | 00:59 | מאת: משה

לאחרונה בתי, בת 13, נהנית לגרום לעצמה לדימום מהאף. היא פשוט מתעסקת שם עד שיורד לה דם ואז היא נהנית להתעסק בזה, לנגב, לתחוב טישו וכו'. מרגיש לי מאוד לא בנח. מה יכול לגרום לה לעשות את זה? האם זה נורמלי? יכול להצביע על בעיה? לדרוש ממנה להפסיק עם זה?

שלום משה, התופעה שאתה מתאר נקראת דרמטילומניה והיא משתייכת למשפחה רחבה יותר של הפרעות מסוג OCD – Obsessive Compulsive Disorders. זה בעצם שם כולל להפרעות של שליטה בדחפים. הדרמטילומניה עצמה הינה דחף בלתי נשלט לחיטוט וגירוד כרוני בעור באזורים מסוימים בגוף, כמו למשל באף. התופעה הזו אינה חולפת מעצמה ומצריכה טיפול דחוף שכן החיטוט באף יכול להוביל לנזקים ופצעים קשים. כיום השילוב של טיפול קוגניטיבי התנגותי, עדיף אצל פסיכולו/ית קליני בשילוב עם טיפול תרופתי, הוא הטיפול המומלץ בתופעה. בהמשך אפשר ורצוי גם לשקול שיחות עם פסיכולוג/ית. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים