תינוקת בת שנה ועשר שדבוקה לאימא בצורה קיצונית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/01/2019 | 23:40 | מאת: אירנה

שלום ירדן, יש לי תענוקת בת שנה ועשר , הייתי איתה בבית עד גיל שה וחמש ויצאתי לעבוד, הטה שלי הייתה ר איתי ולא הייתי משאירה אותה אצל אף אחד , היא עד עכשיו לא מתקרבת לאבא שתה ולא לסבתות ואפילו שגדלה עד עכשיו בבית של חמתי , יש לנו איתה בעיות אכילה ומאוגסט 18 אנחנו מטופלים באשפוז יום ילדים וכבר היינו בביקורת אחת ויש לנו גם במרץ היא פשוט סרבנית אוכל , אבל מאז שהיא בגן המצב השתפר מאוד, אבל לאחרונה ההתנהגות שלה בלתי נסבלת היא צורחת סתם ומרביצה לעצמה בראש דורשת שאני אוציא אותה בחוץ אבל הכי חמור זה שהיא דבק שלי ברמה בלתי נסבלת!!! היא ישה עליי , מתעוררת איתי בחמש בבוקר ואני מתארגנת כשהיא על הידיים שלי , אם אני נכנסת לנוחיות היא נכנסת איתי , למקלחת היא גם נכנסת איתי ולפעמים אני מתקלחת והיא על הידיים שלי , ויש עוד המון סיטואציות כאחה, זה ממש קשה לי אי מרגישה חוסר אונים כאילו אי בעונש אין לי חופש ולא פרטיות , מה עושים למי אפשר לפנות?? זקוקה לעזרה , תודה

היא אירנה, זה אכן נשמע לא קל...בגיל הזה לעיתים מתפתחת חרדת פרידה והאמא - את, תצטרכי איכשהו למצוא דרך להכיל אותה. יחד עם זאת חשוב גם לעזור לביתך לייצר נפרדות בריאה ממך (וייתכן שסרבנות האוכל מבטאת אף היא משהו מזה) ובד"כ האב יכול למלא כאן תפקיד חשוב. אני מאמינה שכמה פגישות של הדרכה הורית עם פסיכולוג/ינת קלינית יוכלו לסייע לכוון אתכם בתהליך הזה . כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים