צחוק אל מול התקפי זעם של הילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/11/2018 | 12:14 | מאת: אמא

הי, יש לי ילדה בת 5 שבכל פעם שהיא חווה תסכול היא מתחילה להשתולל ולצרוח. אני מתקשה להתמודד עם זה, ואתמול שזה קרה פשוט התחלתי לצחוק (לא בכוונה) תוך שהיא משתוללת מכעס. והיא נפגעה ממני והתחילה לצעוק יותר חזק על כך שאני צוחקת עלייה. כשהיא נרגעה הסברתי לה שזה לא קשור אליה, וצחקתי בגלל המצב ובגלל שהיה לי קשה להתמודד ולא עלייה או בגללה. יש לך רעיון או עצה עבורי איך אני יכולה להתמודד במקרים כאלה? כדי שבתי לא תיפגע או הדימוי שלה ינזק אני מודעת לעובדה שזו בעיה בי. תודה מראש.

שלום לך, זה נשמע שתגובת הצחוק הזו מחליפה רגשות קשים אחרים - אולי חוסר אונים, בהלה, אולי אפילו אימה. אני חושבת שאם תצליחי לזהות ולהבין יותר את התגובה שלך (ואת מקורות ההתהפכות כלומר מתי בחייך התחלת לצחוק במקום להרגיש רגש קשה אחר) ותרשי לעצמך להתחבר לרגשות שבאמת מתעוררים שם בתוכך, מתחת למעטה הצחוק, תוכלי גם "לחיות" אותם. כמובן שאז יתכן ותעמדי בפני צרה אחרת..והבעיה במציאות ביחסים בינך לבין ביתך או בינה לבין עצמה לא תעלם, אבל לפחות ביתך לא תרגיש שאת לועגת לה ברגעי מצוקה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים