גיל ההתבגרות..? בעיות התנהגות...?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/10/2018 | 01:06 | מאת: אמא

שלום וברכה ותודה שאת כאן ביתי בת 11 צעקה עלי השבת שאני ימות ושירצחו אותי בגלל ששרתי שירי שבת על השולחן. אין זו הפעם הראשונה שהיא מתקוממת לשירי שבת... זאת מכיוון שאבי הוא חילוני ואמר לה כמה דברים שכנראה נתפסו אצלה וגרמו ככל הנראה בלי כוונה להסטה קיצונית נגד אורח חיי הדתיים. היא גם צעקה עלי שאני הורסת את כל העולם בגלל שאני דתייה ושאני הורסת לכולם ושאם אני ימות זה יהיה יותר טוב לכולם. אשמח לעצתך כיצד לדעתך יש לגשת לנושא? נכון לעכשיו הרפתי ממנה את כל הכללים אך כמובן שאין זה שייך להשאיר את המצב כמות שהוא. אציין שיש לה גם בעיה של תחושתי יתר וכן אני שוקלת אבחון קשב וריכוז עקב עיקשת לא מובנת לא ללמוד. זה בערך שנתיים וחצי של מריבות שיעורים פרטיים ועוד - בעוד שיש לה יכולות מדהימות ברוך השם של קליטה וחכמה לפתור לזכור ולהבין. אני חד הורית בת 32 גרושה כבר כ 10 שנים ומתמודדת לבד עם התנהגויות קשות מאד מצידה. של התנגדויות חוצפה ועוד כל מיני ... היתי בסדנת הורים וכן התייעצתי בשלבים שונים עם גורמים מקצועיים מגוונים. עם כל הכבוד לילדה אני חשה שחיי לא יכולים יותר לסוב מסביב לחוצפה ואי קבלה מצידה של סמכות הורית שמריה עליה אהבה בלי סוף מחד ומאידך - שמה לה כללים ברורים אותם היא מרשה לעצמה להפר במחי יד עקב אמירות של אבי ( דמות אהובה מאד על שתינו) כגון: "היא צריכה לעשות מה שהיא רוצה" "שזה קשור לדת אי אפשר לדבר עם אמא.. היא תמיד מקשרת הכל לתורה.. חבל על הזמן" . ועוד.. סליחה על האריכות אני אוהבת מאד את ביתי והיא יקרה לי. אודה מאד לתגובתך אם אפשר במייל הרבה תודות

שלום לך, על פי תיאורך אני שומעת בבירור ארבעה דברים. 1. יש לך בת מוכשרת עם הרבה פוטנציאל חיובי. 2. את אמא שרוצה להעניק ולהיטיב עם ילדייך. 3. את מתקשה להיות דמות סמכותית מול ביתך. 4. אביך מחבל לך בהורות. ב3 ו4 את צריכה לטפל בהקדם...קצרה היריעה בפורום הזה, אני ממליצה לך בחום לגשת ליעוץ הורי עם פסיכולוג קליני או מטפל רגשי המתמחה בהדרכת הורים. את צריכה הרבה תמיכה והכוונה, אחרת המצב בינך לבין ביתך רק ילך וידרדר וחבל... ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים