בן 6- אינטלגנציה רגשית נמוכה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/12/2017 | 12:15 | מאת: טלי

שלום, בני בן 6 (אח קטן בן 3), מגיל קטן מתקשה ביצירת אינטרקציות וב"הצקות" לאחרים. בגילאי 3-5 היינו עימו אצל נוירולוג, התפתחות הילד, ריפוי בעיסוק, מטפלת רגשי ומטפלת שהגיעה לצפות בו בגן ונאמר כי הילד אינו על הספקטרום האוטיסטי, אך מעט ילדותי, לעיתים מתקשה לקרוא את הסיטואציה, לא מתבטא ברמה מאד גבוהה (מעדיף לענות במשפטים קצרים) אך לא משהו מעבר... בגיל 5 הוא מצא חבר טוב בגן וכעת עבר לגן אחר והתחבר לחבר אחר- כלומר- יש לו יכולת להתחבר אך עם זאת מסתפק בחבר אחד ומתקשה לשחק עם חבורת ילדים ביחד. גם עם אותו החבר לאחר משחק משותף יש תמיד ריב/ וויכוח. דבר נוסף שמאד מפריע לי זה נושא ההצקות- גם לאחיו וגם לילדים אחרים (לדוג'- לפרק לחבר בגן את המשחק "בטעות", או לסובב קרוסלה בגן משחקים לילדה בגן שביקשה שלא יסובב ובכל זאת עשה זאת). מעבר לכך הוא ילד שמתקשה להתרכז (בדקנו קשב וריכוז ונאמר שזה לא ברמה שמצדיקה טיפול), הרבה פעמים הוא אנטי כלפי פעולות מסוימות, מתעצבן בקלות ומתוסכל ממצבים בו אינו מצליח/ לא מקבל מה שרוצה.. לא אמפתי כלפי האחר (יכול לצחוק כשמישהו מקבל מכה) מה אפשר לשעות?? למי עוד אפשר לפנות לטיפול שבאמת יצליח? אשמח לתשובה ועזרה בנושא.

שלום טלי, אז ערכתם את כל הבדיקות האפשריות כך נשמע, ופתולוגיות נשללו לשמחתי. מה שמשאיר אותך עם ילד קטן, שעדין צריך המון המון עזרה בללמוד את העולם, את עצמו, אינטראקציות חברתיות, רגשות ועוד ועוד. ייתכן שבנך הוא ילד עם קצב קצת אחר, רגישויות אחרות, צרכים אחרים מאלו שלך בנך בן השלוש ואולי גם של ילדים אחרים, אבל זה עדיין בנך, ולכן חלה עלייך ועל אבי הילד, ה"חובה" להבין אותו ואת יחודיותו, את צרכיו היחודיים ובעצם כיצד להיות איתו באופן שיצליח להיטיב איתו, ללמד אותו ולעזור לו לגדול ולפתח את כל אותן מיומנויות שיהפכו אותו לילד מסתגל והכי חשוב מאושר. אני מציעה לך כעת, משערכת את כל המבדקים, לגשת להדרכת הורים אצל פסיכולוג/ית קלינית שמתמחה בהדרכת הורים, ולהתחיל מסע למידה שכל מטרתו בעצם ללמוד לעומק כיצד להיטיב עם בנך הייחודי והמיוחד במינו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים