שאלה בענין הגרוש והבנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/09/2017 | 00:26 | מאת: יפית

הנני גרושה כשנה אם ל 2 בנות בגילאי 1.5 ו 3.5 הגרוש שלי מבודד חברתית, ביישן לא יודע להתנהל חברתית, וזה גם הסיבה לגירושין. בנותיי אצלו פעמיים בשבוע, אוסף אותן מהמעון והגן, עד למחרת בבוקר. הוא בן יחיד ואמא שלו שגם מבודדת חברתית עוזרת לו ומדברת עלי בשליליות עם בנותיי... (חמותי לשעבר אשה חרדתית וקשהמאוד מבודדת אפילו לא בקשר עם משפחתה ) אני דואגת לבנותיי, הם אוהבות חברה הגדולה ממש זקוקה לחברות, כל הזמן אני רואה שיש להם השפעה רבה מאביהם ומהסבתא..וכמה שאני חברותית. עדין יש עלי מעמסה כבדה של הטיפול היחידי בהם, לא מוצאת זמן להזמין חברות בשעות שהם ערות.. ובשבת אנחנו מסורתיים, לא נוסעים נשארים עם משפחה קרובה. שאלתי: במצב הנוכחי הקיים, איך אפיק את הטוב ביותר עבור הבנות? יש הדרכה מומלצת בתחום הזה? איך אשמש להם דוגמא חיובית חברתית שתהיה תואמת לגיל

שלום יפית, זה נשמע שאת עושה כמיטב יכולתך כרגע, ושמעצם שונותך מאביהן, את כבר משמשת להן מודל אחר. אם את בעצמך חברותית, אם הן רואות שלך יש חברות וחברים, אם הן עדות לפתיחות שלך כלפי הסביבה, אם הבית מתמלא בחברים וחברות שלך מעת לעת, אז כאמור דעי לך שאת כבר משמשת להן מודל אחר. כדאי לעשות מאמץ להזמין חברים של הילדים לפחות אחת לשבוע שבועיים, במיוחד אם הצורך של הגדולה עז מאוד, אבל באופן כללי כאמור, המודל האחר כבר קיים גם אם זה קורה פחות כרגע. לסיכום אומר לך יפית, את יודעת הרי שיש כל מיני אנשים בעולם, אביהן מופנם יותר, ואת מוחצנת יותר, הכל בסדר..העיקר שתמשיכי להיות רגישה לצרכים שלהן, אוהבת חמה, מתווכת עבורן מצבים חברתיים, מנגישה ומשקפת להן את רגשותיהן - והן יוכלו לגדול להיות חברותיות ותקשורתיות במידה שהיא אדפטיבית ומספקת עבורן - וזה מה שבאמת חשוב. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים