אצבע בפה מאז שאני זוכרת את עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/08/2017 | 16:38 | מאת: מוריה

היי אני לא יודעת אם זה המקום, אבל יש לי בעיה מאוד קשה.. אני בת 20 וממש ממש מכורה לאצבע בפה.. לא לאגודל אלא לאצבע.. מהיום שבו הורידו לי את המוצץ אני היתי עם אצבע בפה מאז שאני זוכרת את עצמי אפילו מהמעון.. אני ממש מכורה זה ממש מבאס לי את האיכות חיים במקום לעשות דברים אני פשוט נמשכת להרגע עם האצבע בפה זה ממש ממכר אותי וכל יום שעובר אני מרגישה שההתמכרות גוברת וזה פשוט מבאס אותי לגמריי, זה התמכרות של שנים ואני עם מוטיבציה אדירה להפסיק את ההתמכרות אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה! זה אולי נשמע קל לקריאה אבל המצב ממש קשה! וגם עוד משהו שמצחיק שהתמכרתי בנוסף לאצבע בפה זה לקחת חלק מהשיער שלי מקדימה ופשוט להריח אותו תוך כדיי האצבע בפה אני כבר תקופה של חצי שנה מכורה ל״הרחת שיער״ שזה מגיע ביחד עם האצבע.. זה נשמע בדיחה אבל זה באמת המצב שלי חוץ מזה אני ילדה מאוד בוגרת אחראית וחכמה ורוצה להתפטר מההתמכרות הזאת כי היא הורסת לי את השגרה ואת כל מה שאני רוצה לעשות.. ההתמכרות משחררת לי הורמונים של רוגע ועצלנות מה עליי לעשות?

שלום מוריה, אני שומעת כמה ההרגל הזה מעיק עלייך, מפריע לך ומונע ממך את התחושה שאת מתקדמת ומתפתחת בחיים כפי שהיית רוצה ויכולה. זו בהחלט סיבה לפנות לטיפול. אינני מומחית בתחום אולם יש מגוון של טיפולים שאני מניחה שיכולים להתאים, ולצערי אינני יודעת להמליץ איזה הכי טוב. את יכולה לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל פסיכולוג/ית קליני, את יכולה במקביל להתייעץ עם פסיכיאטר ולהמשיך משם. אני מניחה שהמטרה תהיה לסייע לך למצוא דרכים אחרות להתרגעות, וכנראה גם להפחית את מקורות המתח או את המקורות שאת חווה כגורמי מתח בחייך. מאחלת לך הצלחה רבה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים