שבוע 39+3

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

04/10/2013 | 14:36 | מאת: ליסה

שלום, ברצוני להבין כמה דברים מהביקורים במיון ובדיקות: משבוע 33+4 אני עם צירים פעם סדירים,תכופים,ספורדיים וכו'. יש לי כבר מעל 3 שבועות מחיקה 70 ופתיחה 1 ללא שום התקדמות. בכל הבדיקות היה צויין שספינה ראש נמצא בS-2. לפני שבוע ספינה ראשS-3. ואתמול בביקור אצל רופא בדק ואמר שהראש נמצא בכלל מחוץ לאגן והפנה אותי מיידי למיון. במיון בדקו אותי שוב ואמרו שספינה ראש נמצא בS-4. מה זה אומר? במקום שהצריך להתקדם אצלי הכל מתרחק? האם זה בסדר? מתי תתפתח לידה? לא רוצה הריון עודף.. הפקק רירי יצא ויש הפרשות. ואתמול הייתה הפרשה ממש חומה דם של כמו סוף מחזור כזה וכאבי גב.. בבקשה תסבירו לי ותעזרו לי. רוצה כבר ללדת. בבדיקה של הערכת משקל קלינית העובר שוקלת 3600 ואני מש קטנה.

שלום רב, מבחינת נתוני פתיחה ברור שאת לא בלידה פעילה, הצירים שהיו הם חסרי משמעות מכיוון ולא הביאו אותך ללידה. בדרך כלל לקראת הלידה, במיוחד לקראת לידה ראשונה הראש צריך להתבסס באגן ואף לרדת. מה שאת מתארת , יכול להעיד על כך שהתינוק גדול מדי יחסית לאגן שלך, אך עדיין מוקדם לדעת. לא תמיד יש דרך למנוע הריון עודף, לא תמיד זה תלוי בך או בנו. את צריכה להיעזר בסבלנות, להמשיך לעשות מעקב הריון, חשוב לעקוב אחרי תנועות עובר. יכולה להיות הפרשה רירית חומה(בעיקר אם נבדקת בדיקה וגינלית קודם לכך), אך אם יש דימום אדום פעיל יש לגשת מיד לבי"ח. כאשר יתחיל תהליך לידה פעיל יהיה אפשר לראות האם יש ירידה בגובה הראש ולפעול בהתאם. בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה