מום מולד

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/01/2013 | 09:01 | מאת: הילה לוי

שלום רב! ילדתי לפני 3 חודשים לאחר הריון בשמירה בעקבות לחץ דם גבוה. במהלך ההריון עברתי את כל הבדיקות הנדרשות והייתי במעקב צמוד של הרופא המטפל. לפני הכניסה להריון אני ובעלי עברנו בדיקות גנטיות שבהן נמצא כי אני נשאית של גן החירשות ובעלי שעבר את אותן הבדיקות אינו נשא. היועצת הגנטית אמרה כי אין סכנה של חירשות אצל העובר משום שמצב זה יכול לקרות רק כאשר שני ההורים נשאים. הלידה עצמה הייתה יזומה בשבוע 41 ונמשכה כיומיים שבמהלכם העובר היה עם סטורציה עולה ויורדת והפרעות קצב קשות. הרופא האחראי סרב לנתח בקיסרי למרות הבקשות החוזרות ונשנות שלנו, אפילו המילדות אמרו לנו לדרוש זאת מאחורי גבו אך זה לא קרה. ילדתי בלידה רגילה אך לאחר חודשיים הסתבר לנו כי התינוקת חירשת. ייעוץ עם פרופסור הביא אותי לחשוד שהסיטורציה היא זאת שגרמה לחירשות וכעת אני כעוסה פגועה ומבולבלת, הייתי רוצה לרדת לשורש העניין. מה היית ממליצה לי לעשות? תודה מראש!

שלום רב, אני מבינה את תחושותיך, כי גם אני מספר חודשים אחרי הלידה, אך לצערי אין באפשרותי לעזור לך, כי אני לא חושבת שתוכלי למצוא את התשובות שאת מחפשת. יש הרבה מצבים, שכמעט בלתי אפשרי לדעת האם הם תוצאה של הריון או לידה טראומטית. את יכולה כמובן, לדרוש לראות את המסמכים שתיעדו את מהלך הלידה ולהתייעץ עם מומחים, אך לא בטוחה שתקבלי תשובה חד-משמעית. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה