לידה טבעית ללא אפידורל

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

28/08/2012 | 15:23 | מאת: נועה

שלום, אני בהריון ראשון בשבוע 33. אני מעוניינת בלידה טבעית ללא אפידורל. שמעתי הרבה חוויות של הרבה בנות לגבי הלידות שלהם, שמעתי על הסיכונים בלקיחת אפידורל והחלטתי שאני רוצה ללדת לידה טבעית ללא אפידורל, בצורה כזו שאוכל לחוות את הלידה בצורה מלאה עם כל הכאב הכרוך בה. אני לא מתכוונת לקחת דולה או מיילדת פרטית/אישית, אך רציתי כן להעמיק את הידע שלי ולהבין כיצד אוכל להקל על הכאבים במהלך הלידה ולהסביר לבעלי שיהיה המלווה שלי בלידה כיצד יכול לעזור לי ולהקל על הכאב שלי ולתמוך בי. איזו שיטות טבעיות מומלצות להקלה על הכאבים בלידה? האם יש ספר מומלץ בנושא? אתר אינטרנט או כל מדיה אחרת? יש לציין שאני עושה קורס הכנה ללידה בבית חולים מאיר כ"ס. תודה רבה נועה

שלום רב, עוד פני שאענה לך,הייתי רוצה להמליץ לך מנסיון אישי כיולדת ומנסיון מקצועי כמיילדת,תבואי ללידה שלך פתוחה, על תחליטי שום דבר, זה בסדר שיש תכנון או איזה פנטזיה איך שהיית רוצה לראות את הלידה שלך אבל זה לא תמיד קורה. תבואי פתוחה ותחליטי במקום. אם את עושה קורס הכנה ללידה, כדאי אולי לעשות קורס עם אוריינטאציה טבעית, כך שתוכלו לקבל יותר כלים להתמודדות עם הכאב בתהליך הלידה. בעיקרון צריך להיות כמה שיותר בתנועה, מקלחות מאוד עוזרות להקלת הכאב, כדור פיזיו, עיסויים ועוד הרבה שיטות. על רוב הדברים האלה, אתם אמורים ללמוד בקורס הכנה ללידה. בהצלחה ולידה קלה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה