התקשויות בבטן בשבוע 40

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

09/02/2012 | 17:45 | מאת: יעל

שלום! היום התחלתי שבוע 40 ויש לי תחושה שהלידה עוד רחוקה, זאת בגלל שאין שום סימנים מוקדמים - הבטן עדיין גבוהה, אני לא מרגישה שהיא ירדה וגם לא רואים שום שינוי, הפקק הרירי לא השתחרר.. לעומת זאת, יש לי המון התקשויות של הבטן במהלך היום שהולכות וגוברות אך הן אינן מלוות בכאב. האם זה תקין? האם אלו צירים? והאם לידה יכולה להתחיל למרות שהבטן עוד גבוהה? מודה לכן מראש על התשובה!

שלום רב, אנחנו לא מודדים את המוכנות של האישה ללידה לפי גובה הבטן. ההתקשויות שאת חשה ,קרוב לודאי צירים, אך לא צירי לידה וזאת תופעה תקינה. אחרי שבוע 40, מקובל לעשות ביקורת בבי"ח כל 3 ימים לצורך ביצוע ניטור עוברי,בדיקה וגינלית ואולטרא-סאונד, זה יתן מדד האם את בלידה או לא. חשוב שתעקבי אחר תנועות עובר

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה