היפוטוניה והיריון

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

09/04/2011 | 00:14 | מאת: הדס

שלום. זוהי הלידה הראשונה שלי. אני בשבוע 29. נולדתי עם היפוטוניה (רפיון שרירים). בלידה שלי נולדתי כשחבל הטבור כרוך סביב הצוואר, וכך גם שתיים מאחיותיי (סה"כ 3 בנות מתוך 4 נולדו כך). עקב הסיבות הללו, אני שוקלת בחיוב ביצוע ניתוח קיסרי אלקטיבי. האם הדבר מומלץ? האם הדבר מקובל בביה"ח "הלל יפה"? בתודה מראש.

שלום רב, כמות לא מבוטלת של יילודים נולדים עם חבל טבור כרוך סביב הצוואר , לרוב, ללא כל סיבוכים לטווח הקצר וגם לארוך. לפעמים רואים בבדיקת אולטרא-סאונד של סוף הריון, שיש חבל טבור שכרוך סביב הצוואר ועדיין זה לא מהווה סיבה לבצע ניתוח קיסרי מוזמן, אלא אם כן יש סיבות נוספות לניתוח. בהילל יפה לא מאפשרים ניתוחים קיסריים מוזמנים, שהסיבה להם - רצון האישה בלבד, ללא התוויה רפואית, אלא במקרים נדירים ורק באישור מנהל המחלקה. את מוזמנת תמיד להגיע, להיבדק, להתיעץ, אנחנו נשמח לעזור במה שאפשר.עמובן כאי לך להתיעץ עם רופא נשים המטפל שלך, מכיוון ולא ידוע לי המצב הרפואי והתפקודי שלך. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה