זירוז

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

29/06/2010 | 14:32 | מאת: טל

שוב שלום, רציתי לדעת במקרה של ירידת מים ללא צירים/פתיחה. בבתי חולים ממליצים על סטריפינג או פטוצין אם אין צירים או פתיחה. מה ההבדל בין 2 השיטות ומה עדיפה?

סטריפינג, זוהי פעולה, בה במהלך בדיקה וגינלית מפרידים קרומים מצוואר הרחם, פעולה זו , מטרתה ,לגרום להופעת צירים.על מנת לבצע את הפעולה, חייבת להיות פתיחה כלשהי, אפילו מינימלית.לא תמיד סטריפינג גורם להפעלת לידה. זירוז עם פיטוצין, נעשה בחדר לידה, תוך ניטור מתמיד של העובר, ע"י הזלפת חומר(פיטוצין), לתוך הוריד ,במטרה לגרום לצירים.[ בהצחלה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה