שמירת היריון וכאבי גב

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

05/06/2010 | 14:58 | מאת: מאי

שלום, בשבוע 30+2 אושפזתי עם התקצרות צוואר הרחם (ללא צירים משמעותיים וסדירים). היום שבוע 32+6 אני בשמירה מלאה בבית. צוואר הרחם כבר 27-30 (מדידות שונות). בשבוע האחרון אני סובלת מכאבי גב ואגן. אמנם אני יורדת מהמיטה ולאחר 40 דק' חשה בהתכווצויות בבטן ובתשישות גדולה אבל בכל זאת קצת "מזיזה" את עצמי. האם מותר לעשות סיבובי אגן על כדור פיזיו (פיטבול)? שמעתי שזה מקל מאד , יחד עם זאת האם התנוחה עשויה לזרז צירים / לידה?

שלום רב, בעיקרון גם אם הינך בשמירת הריון, אין אומר הדבר שאת צריכה להיות מרותקת למיטה 24 שעות, אלא אם כן נאמר אחרת. אני חושבת שאת יכולה לנסות לשבת על כדור פזיו, לעשות סיבובי אגן, לא לקפץ עליו ולראות איך הגוף שלך מגיב. התנוחה לא אמורה להפעיל לידה, אך עשי זאת לעט ובזהירות, תוך הקשבה לגופך. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה