אפידורל

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

19/04/2010 | 23:12 | מאת: מעיין

אני מתכוונת ללדת עם אפידורל- לידה ראשונה. שמעתי רבות על נחיצות התנועתיות בלידה ושלא טוב לשכב על הגב, שאלתי היא האם אפשר להיות בתנועתיות רבה אם לוקחים אפידורל (גם כדור פיזיו) וממתי עד מתי אפשר להיות בתנועה. ושאלה שניה- את העיסוי בפרינאום התחלתי רק עכשיו בשבוע 38 האם הפסדתי קצת מהיעילות? תודה מראש.

שלום רב, תנועתיות בלידה, זאת פעולה טובה, אך אין אפשרות להתנועע מרגע שאת מקבלת אפידור,את לא חייבת לשכב על הגב, אפשר להסתובב מצד לצד, אפשר לשבת, אך לא לרדת מהמיטה.את יכולה להיות בתנועה עד לאפידורל (הדבר נכון לרוב בתי חולים בארץ, הייתה תקופה שבבית חולים במרכז הארץ בוצעו אפידורלים המאפשרים ירידה מהמיטה, אינני יודעת אם כך הדבר גם כיום). אם התחלתם עיסוי פרינאום, תמשיכו להנות מכך עד הלידה, על השאלה האם איחרתם או לא, אי אפשר לענות, מכיוון שמחקרית, יעילותו לא הוכחה בצורה חד משמעית. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה