סרקלאז' תפר צוואר רחם

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

13/11/2020 | 09:14 | מאת: ש

הי, עברתי אצלכם לפני יומיים סרקלאז אלקטיבי. שבוע 13+5. בבית עכשיו, מרגישה בהכנסת אצבע שהתפר נמוך וקרוב יחסית לפתח הנרתיק. האם זה תקין? אין דימומים או כאבים. זהו הריון שלישי. בקודם גם עברתי סרקלאז (בתל השומר) ולא זוכרת שהרגשתי את התפר. הוא היה גבוה יותר. יכול להיות שהמיקום נמוך יותר פשוט כי עם הזמן היתה צניחה של רצפת האגן והצוואר יושב נמוך יותר? ברור לי שחייבת לעבוד על רצפת האגן כי הכל 'לא במקום' מאז הלידה השניה.. באולטרסאונד לפני שחרור אתמול נמדדו 39 מ"מ של צוואר. בעוד שבוע יש לי תור ראשון למחלקת הריון בסיכון אצלכם. האם אפשר לחכות עד אז? או שמצריך בדיקה דחופה? יש פה פעוט יונק וממש לא ששה להיעדר שוב.

שלום רב, אם אורך צוואר תקין זה מאוד מעודד. אם אינך חשה בכאבים ואין דימום אני לא חושבת שיש דחיפות לרוץ לרופא, במיוחד אם יש לך ביקורת בקרוב. מבחינת מיקום התפר- יכול להיות בהחלט שיש צניחת צוואר הרחם, שמתרחשת עם זמן ועם ההריונות, לכן ככל הנראה את מרגישה אותו. בבדיקה הקרובה שלך תצייני זאת לפני הרופא שלך, על מנת שיוכל לבדוק ולוודא שהתפר תקין ונמצא במקום. בכל מקרה, אם ובמידה את לא בטוחה שהכל תקין, תמיד כדאי לפנות לרופא המטפל שלך. שיהיה המון בהצלחה, נתראה בחדר לידה במועד אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה