האם יש סיבה שכל העוברים במצג לא רגיל

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

11/06/2019 | 07:27 | מאת: טניה

שלום אני בשבוע 30 הריון רביעי. בהריונות הקודמים כל העוברים היו במצגים לא רגילים: 2 מהם הגיעו נולדו במצג ורטקס בלידה רגילה, אחד במצג עכוז (היה ניתוח). מעניין אותי לדעת, האם יתכן שיש איזו סיבה שכך היה בכל הלידות (במבנה האגן, בחבל הטבור, בצורת הראש...) ? או שזה פשוט מקרה חריג בסטטיסטיקה.

טניה שלום רב בהחלט את צודקת, כל הסיבות שמנית כאן יכולות להוות סיבה למצגים של העובר: מבנה האגן והרחם, אורך חבל טבור, מבנה גוף של הילוד, משקל, כמות מים ועוד הרבה גורמים אחרים וכמובן יש את המשתנה הסטטיסטי. בכל מקרה , אני מקווה שהרביעי יחליט לצאת במצג ראש ויאפשר לך ללדת בלידה וגינלית, במידה ותהיי מעוניינת כמובן ותקבלי את כל המידע הרלוונטי אודות לידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי. המון בהצלחה, תמיד לרשותך כאן בפורום. אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה