החייאה על לב מלאכותי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/02/2002 | 08:07 | מאת: מע"ר

יש לי שאלה שאולי קצת מסובכת. בארצות הברית בוצעעו כ 6 ניתוחים להשתלת לב מלאכותי. בעקרון מאז שזה התחיל,מתו שניים כבר אם אני לא טועה. אז השאלה שלי איך אפשר בכלל לעשות עיסויים במקרה... זאת אומרת אינטובציה עוד אפשר לעשות או פתיחת נתיב אוויר. אבל מה לגבי כל השאר. איך תעשה עיסויים על לב מלאכותי עם בכלל המבנה שלו מאפשר לעשות אליו עיסויים או שימוש בקרדיופאמפ. ומה תהיה יעילות של תרופות החייאה על לב שעשיו מטיטניום ופלסטיק. אז לסיכום השאלה האם יש בכלל פרוטוקולים ב-BLS ו- ACLS לביצוע החייאה עם בן ללב מלאוכתי. ואם לא מה עושים במקרה כזה.

16/02/2002 | 15:31 | מאת: מע"ר

האם יש בכלל פעילות חשמלית ללב מלאוכתי? מה רואים באקג לבן אדם כזה. לא. פשוט תהיתי לעצמי עם מגיע נט"ן לחולה עם כאבים בחזה מחבר מוניטור ורואה אסיטולה... (אני מתאר לעצמי שאין בדיוק פעילות חשמלית שרואים באקג) מנסה לשמוע קולות של הלב ושומע פעילות מכנית לא ברורה.

18/02/2002 | 11:41 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

שאלה מעניינת לדעתי אין פרוטוקולים כאלה.השאלה היא אחרת : מה הסיבות שיכולות לגרום לדום לב. התשובה : תקלה טכנית או חוסר כוח מפעיל. לכן גם התשובות בהתאם.

18/02/2002 | 20:19 | מאת: סתם אחד

טוב... אבל אני אקשה טיפה על השאלה. אם מה שיכול לגרום לדום לב זה תקלה או חסר כוח. אז איך יהיה אפשר לקבוע מוות לבן אדם כזה? זאת שיכול שמנגנון הנשימה כבר לא יעבוד ודם לא יחומצן אבל לב עדיין יעבוד למרות שכבר היה מוות מוחי. כי עם רופא או חובש יבדקו אותו הם ירגישו דופק. ועוד שאלה שעולה לי בעקבות זאת אם אתה יודע, האם תפוקת הלב משתנה בלב מכאני. זאת אומרת שאם נגיד בן אדם ירוץ אז הלב המכני יפעל יותר מהר?

16/03/2002 | 22:41 | מאת: ליאת יוסף

שלום, רציתי לשאול אם אתה מתעשק גם בניתוח לב פתוח או שתוכל לתת לי חומר על הנושא

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)