אבקש לדעת האם תקין...................

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/09/2016 | 15:52 | מאת: מאור

שלןם רב נער בן 17 עם דלקת פרקים מטופל במטוטרקסט מזהה כמה ימים חום ושיעול ללא קריפיטציות באזנה מופנה ליצום בשאלת לתסנין. ממצאים: צל לב אינו מורחב לא הודגם תסנין ריאתי סינוסים קוסטופרנים חופשים ..שאלתי האם יש ממצא שאינו תקין? או מסביר את סיבה הפנייה?

23/09/2016 | 18:44 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום מאור ממה שנכתב אודות הממצאים בצילום החזה, אינני רואה סימן פתולוגי, אך צילום חזה אינו יכול לשלול את כל הפתולוגיות, בעיקר של הריאה, כשלכך טובה יותר הדמית CT. אינני טוענת כי הינך צריך לעבור עכשיו CT, כיוון שההחלטה תלויה בממצאים הקליניים והבדיקה הגופנית שלך. מומלץ המשך מעקב אצל רופא מטפל, הוא כבר יחליט האם יש צורך בהמשך בירור. חשוב לומר כי דלקת הפרקים עצמה והתרופה מטוטרקסט יכולות לגרום לפותולוגיות ריאה שונות, לכן לא פחות חשוב הינו המעקב הרפואי אצל הרופא הראומטולוג המטפל שלך כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)