בדיקות לבירור קצב חילוף החומרים בגוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/09/2016 | 17:23 | מאת: ערן

שלום בשנות הארבעים, בתקופה האחרונה אני עולה במשקל (כמובן גם לא מצליח לרדת) על אף שאני אוכל פחות, וכן עושה פעילות גופנית מספר פעמים בשבוע. איך ניתן לבדוק את המטבוליזם של הגוף, והאם הוא גורם להשמנה/חוסר ירידה במשקל? בדיקת TSH מספיקה? T-4 T-3 FRET-4 מה רלוונטי ספציפית לאפשרות של תת פעילות? (בין אם מדובר בבעיה בבלוטה ובין אם מדובר בבעיה ביותרת המוח) וחוץ מבלוטת התריס, מה עוד יכול להשפיע על האטה במטובליזם שניתן לבדוק? תודה רבה

11/09/2016 | 08:48 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום ערן מטבוליזם בגוף תלוי במס' גורמים כגון גנטיקה, מין, תרופות שנוטלים וכן הלאה. לאנשים בעלי מבנה גוף רזה יותר ישנו מטבוליזם גבוה יותר. תת פעילות של בלוטת התריס יכול להיות ראשוני או שניוני ומבדילים ביניהם לפי בדיקות דם ומבחנים אנדוקרינולוגים. אני ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה לצורך בדיקות מקיפות. יתכן שתצטרך הפנייה אל רופא אנדוקרינולוג וכן לדיאטנית. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)