התייבשות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/08/2014 | 00:15 | מאת: מני

שלום האם התייבשות בזמן זיהום עם חום במבוגרים בזמן אשפוז זה דבר שכיח? אלו סימנים יש לכך מעבר לשתן כהה? מה ניתן לראות בבדיקות הדם בזמן התייבשות? והאם עליה בנתרן ובקריאטנין ועליה משמעותית ב BUN וכן עליה בבדיקות גזים בדם קשורים גם הם להתייבשות? תודה

25/08/2014 | 16:41 | מאת: ד"ר רביב בנידור

זו תופעה שעלולה לקרות . יש לנסות למנוע אותה על ידי מעקב קליני אחר החולה ומעקב דם ושתן ולתת החזרי נוזלים מתאימים . לעיתים זה קורה למרות טיפול בשל מצבו של המטופל .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)