כאבי כליות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/11/2011 | 18:29 | מאת: עדיה

שלום, אני בת 24, סובלת מזה 3 שבועות מכאבי כליות לסירוגין וכן כאבים חזקים באיזור הצלעות מתחת לחזה (בשני הצדדים). אציין כי הכאבים החלו בעקבות 3 דלקות חוזרות בשתן ו-3 סוגי אנטיביוטיקה שלקחתי ברצף כמעט. כמו כן בגיל 3 עברתי ניתוח רפלוקס. האם יש קשר? האם הבעיה חזרה? (במיפוי כליות שנערך לפני כשבוע -שלפוחית שתן אינה מתרוקנת כמו שצריך) רק בעוד כשבועיים יש לי תור לאורולוג (לאחר קבלת אבחנת המיפוי) האם יש צורך להקדים/לפנות למיון? ומה האבחנה האפשרית? המון תודה מראש

14/11/2011 | 05:02 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

בד"כ כאב בכליות הינו חד צדדי . הסיבות יכולות להיות דלקת בכליה על רקע זיהום-פיאלונפריטיס או כאב הנגרם בשל אבנים בדרכי השתן. לא ברור לי מה הסיבה של כאב דו"צ ולכן ממליצה להבדק ע"י רופא המשפחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)