בעיה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/11/2011 | 18:56 | מאת: yoag

שלום, אני בתאילנד וסובלת מטחורים (נראה לי שזה בא עקב הקאות). הרופא נתן לי תרופה בשם Danzen ואנטיביוטיקה בשם Dicloxicaillin. האם זה מתאים לטחורים או שיש להסתפק במשחה? האם זה סביר?

05/11/2011 | 20:13 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

טחורים בד"כ אינם קשורים להקאות אלא לשלשולים או עצירות. לא ברור לי מה מפריע לך-דימום? כאב? נפיחות של הטחורים? בד"כ טיפול בטחורים אינו כולל טיפול אנטיביוטי. במידה ומדובר בטחורים חיצוניים בצקתיים אשר גורמים לכאב הטיפול הינו מקומי ע"י חבישה עם תחבושות הספוגות בתמיסת מגנזיום סולפט 3%.לפעמים חושבים שמדובר בטחורים כאשר למעשה מדובר בסדק (פיסורה)כמו כן עלול להיות אבסס באזור. לפני טיפול חשוב מאד בדיקת רופא.

06/11/2011 | 20:27 | מאת: yoga

תודה רבה על תגובתך. בכל אופן, כבר נטלתי 6 כדורי Danzen במינון של 5mg ביום שישי ו-8 ביום שבת). כמו כן נטלתי 8 כדורי Dicloxicaillin במינון של 500mg. ביום שישי נטלתי 4 כדורים וביום שבת 4 כדורים נוספים. ביום שבת התחלתי להרגיש טשטוש, הראש שלי היה כבד, תחושה כי העור שלי בוער ומגרד. אני מציינת כי לא היו לי שלפוחיות או סימני פריחה כלשהם. רופא מקומי בתאילנד הזריק לי חומר אנטיאלרגי.היום לא נטלתי אף תרופה וחל שיפור במצבי. האם ישנו חשש לסינדרום סטיבן ג'ונסון? האם הסינדרום יכול להופיע בהמשך אפילו אם מצבי מוטב? האם ישנן המלצות כלשהן להמשך טיפול? אינני סומכת על הרפואה המקומית התאילנדית ולכן מנסה להבין האם עליי לשוב ארצה לבצע בדיקות מסוימות. אודה לתגובתך והתייחסותך.

14/11/2011 | 05:07 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

סינדרום סטיבן גונסון הינו מסכן חיים אולם מדובר בתגובה עורית. לאור העדר כל פריחה על העור לא נראה שמדובר במחלה זו.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)