מטילת מגרדת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/08/2011 | 05:48 | מאת: מטיילת מגרדת

שלום רב! אני נמצאת בדרום אמריקה ולפני שבוע לכל היותר הינו בחווה באקוודור ועקצו אותי המון יתושים וזבובי חולות... מאז כל יום מופיעים לי עוד סימן עקיצה בעוד שהקיצות היתושים כמעט וכבר לא נראות. מאז עברנו הוסטלים ובדקתי שאין במיטות פישפים וכמו כן אין יתושים בחדר.. אני לא יודעת ממה העקיצות שמופיעות ואם זה משהו תת עורי. שום חומר מאחלש לא עוזר לי והעקיצות ממשיכות להופיע ולגרד בצורה נוראית עד כדי פצעים... אשמח אם תוכלי לעזור ולייעץ לי. תודה רבה!

21/08/2011 | 06:47 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

כפי הנראה בכל זאת מדובר בעקיצות ויכל להיות שעקיצות פשפשים קשה מאד לראות את הפשפשים והעקיצות שלהם מאד מגרדות. ממליצה על טיפול בתרופה מסוג אהיסטון ודומיו נקראות תרופות אנטי היסטמיניות. ANTI H1 קני אותן בבית מרקחת שם.יקל מאד על הגרד. יש לזכור שלא בטוח שבדרום אמריקה תשיגי את הדור החדש של תרופות אלו אלא את הדור הישן. ההבדל- בדור הישן יש תופעת לואי של ישנוניות כך שבזמן נטילת התרופות אסור לנהוג או לטייל בטרק.כמו כן חשוב לשמור על הגיינה ולרחוץ את העור עם מים וסבון כדי שלא יתפתח זיהום משני באזור הגרד. מומלץ לעבור למלון נקי בו בודאות אין פשפשים

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)