חיסון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/05/2011 | 09:08 | מאת: פרופ דן איזיקוביץ

שלום רב בן 75 נעקצתי עי דבורת דבש מס רב של עקיצות ונכנסתי לשוק אנפילקטי לאחר טיפול מסור שוחררתי. השאלה האם מעתה אני הופך לרגיש וחייב בנשיאת אפיפן האם ניתן להתחסן.

31/05/2011 | 08:55 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

מס רב של עקיצות (מעל 10) יכל לגרום למצב טוקסי המלווה אי יציבות המודינאמית המדמה שוק אנפילקטי אולם לא מדובר בתגובה אימונית. מחמת הספק האם היה מדובר בתגובה אנפילקטית או בתגובה טוקסית לכמות גדולה של ארס דבורים יש לבצע טסטים לרגישות במסגרת מרפאת אלרגיה. במידה ונמצאת רגישות לארס של דבורה או צרעה מסוימת ניתן לקבל חיסון.עד להוכחה האם מדובר ברגישות ניתן להעזר באפיפן. (לאחר התיעצות עם ד"ר בסיס מהמחלקה לרפואה דחופה ועם ד"ר לוריא ממחלקת מידע בהרעלות בביח רמב"ם)

31/05/2011 | 20:53 | מאת: פרופ דן איזיקוביץ

לדר מרב סלוטקי תודה רבה על תשובתך הממצה כל טוב פרופ' דן איזיקוביץ

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)